Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ. Rendben
Termékek Menü

5 tipp a környezetbarát nyári vakációhoz

Ha nyári vakációra készülsz- legyen az aktív kikapcsolódás, városnézés vagy tengerparti nyaralás – íme 5 egyszerű módja annak, hogy a kiruccanás kíméletesebb legyen bolygónk számára anélkül, hogy szegényes lenne szórakozásod.

 

1. Válassz megfelelő úticélt!

Mindannyian tudjuk, hogy a repülés környezetszennyező, tehát a lakhelyünkhöz közelebbi úti cél választása nagy mértékben csökkenti a nyaralás ökológiai lábnyomát. Amennyire lehet, kerüljük a repülést rövid távon (500 km alatt), és tegyük fel magunknak a kérdést, hogy megoldható-e az oda jutás repülés helyett vonattal vagy autóval. Amennyiben mégis a repülést választod, keress olyan légi társaságot, amely magasabb kihasználtsággal és hatékonyabb repülőgépekkel működik.

 

2. Ne bízz az all-inclusive szolgáltatásban!

Amennyire kényelmes számodra, hogy a hotel teljes ellátást biztosít, annyira káros lehet ez a helyi gazdasági szereplőkre nézve, melyek a turistáktól remélik bevételüket. Az all-inclusive szolgáltatást nyújtó üdülőhelyek hajlamosak olcsóbb forrásból beszerezni az élelmiszereket, ami nem feltétlenül jelenti, hogy helyben történik a beszerzés, tehát fedezd fel az üdülőhelyen kívül eső világot, hogy támogasd a helyi közösséget. Étkezz a helyi éttermekben, ahol egyébként is a legjobb és legautentikusabb ételekhez juthatsz!

 

3. Csomagolj környezetbarát naptejet!

Egy 20 perces tengeri fürdőzés alkalmával a naptejed 25%-a lemosódik és a vízbe kerül. Némely márkás naptej ösztrogént utánzó vegyi anyagokat tartalmaz, melyek hatása a nemek megváltozását okozhatja a tenger élővilágában. Ezek az anyagok a korall kifehéredéséhez is hozzájárulhatnak, mely nagy veszélyt jelent a tengeri biodiverzitásra.

A HelloNature webáruház által kínált természetes fizikai fényvédő annyira kíméletes a környezethez, mint a bőrödhöz. Nem tartalmaz durva vegyi anyagokat és nem okoz kárt a tengeri élővilágban, fizikai védelme nem mosódik bele a tengerbe, nem szívódik fel a bőrödbe.

 

Vásárolj tenger-barát fényvédőt most 50% kedvezménnyel!

 

 

4. A kis dolgok is számítanak!

Ha mindent összeadunk, a kis dolgok jelentik a különbséget. Ha lehet használj inkább digitális jegyet a telefonodon ahelyett, hogy papírra nyomtatnád. Nem tűnik nagy dolognak, de egy aktív vakáció során a programok, az utazás és a hotel foglalások mind igazolásokat és jegyeket jelentenek, tehát sok kicsi sokra megy.

Egy másik egyszerű, de könnyen elfelejthető dolog, az újrahasznosítás. Használd inkább a saját vizes palackodat ahelyett, hogy eldobhatót veszel és használj újrafelhasználható táskákat a bevásárlás során. Otthon valószínűleg így teszel, akkor miért nem csinálod ezt a vakáció során is?

 

5. Élvezd és tiszteld a természetet!

A vakációban a legjobb dolog élvezni a lélegzetelállító tájat és az élővilágot. Tiszteld úgy a természetet, hogy magaddal viszed a szemetedet és mindent úgy hagysz, ahogy találtad. Ne zavard a természetet és gondoskodj arról, hogy a táj ugyanolyan romlatlan maradhasson az elkövetkezendő években is.

Ha vadkempingezést tervezel győződj meg róla, hogy olyan kozmetikumokat viszel magaddal, melyek nem mérgező hatásúak, (mint például a természetes tusfürdők) és nem okoznak károsodást a természetben, ha belekerülnek a talajba vagy a vizekbe.