Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ. Rendben
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Minősítés

A HELLONATURE.HU elkötelezett a természetes alapú bőrápolás iránt. Kínálatunkba igyekszünk csak olyan termékeket felvenni, melyek megfelelnek magas minőségi elvárásainknak. A természetes minőség biztosításának feltétele, hogy a termék rendelkezzen valamelyik nemzetközileg elismert minősítő szervezet tanúsítványával. A tanúsítvány megléte jogosítja fel a gyártót arra, hogy a minősítést végző szervezet logóját termékein feltüntesse. Áruházunkban a következő tanúsítványokkal rendelkező kozmetikumokkal találkozhatsz:

 

BDIH

A BDIH minősítést a gyógyszeripari- egészségügyi-, táplálékkiegészítők és személyes higiéniai termékek gyártásában és kereskedelmében érdekelt német vállalkozások non-profit szövetsége ítéli oda. A BDIH által minősített kozmetikumok esetében a nyersanyagok begyűjtése vagy termesztése  során a lehető legkisebb kárt kell okozni a természetben, a védett fajok megőrzése kötelező. A kozmetikumok készítése során a legnagyobb gondossággal és a legkevesebb kémiai módszer használatával kell eljárni.

A logó használata biztosítja, hogy termék nem tartalmaz paraffint és egyéb kőolajszármazékokat, szintetikus zsírokat, olajokat, illatanyagokat és színezékeket. A felhasznált alapanyagok lehetőség szerint biogazdaságokból vagy ellenőrzött gyűjtésből származnak. A növényi alapanyagok nem lehetnek gén módosítottak. A termék tartalmazhat állati eredetű alapanyagokat, mint például tej vagy méz, de nem tartalmazhat olyan alapanyagokat melyek kinyerése állatok halálával jár pl. emu-olaj, mormota zsír, egyéb állati zsírok, kollagének valamint állatokon tesztelt alapanyagokat. Természetazonos tartósítószerek használata jelölés mellet lehetséges. A logó biztosítja, hogy a termék nem tartalmaz az emberi egészségre káros sugárzó alapanyagot. További tájékoztatást a következő elérhetőségen találsz: http://www.kontrollierte-naturkosmetik.de/e/bdih.htm

 

COSMOS NATURAL,  COSMOS ORGANIC

A minősítő társaságok felismerték, hogy nincs jogi definíciója a "természetes kozmetikumoknak" vagy a "bio kozmetikumoknak", a vásárlók jelentős része viszont a termékeken feltüntetett jelölések alapján választ terméket. A kozmetikai ipart elárasztó zöldhullám közepette a hiteles gyártóknak szükségük volt egy egyértelmű jelölésre, mellyel meg tudták különböztetni magunkat a többi gyártótól, az igény egy nemzetközileg elismert norma létrehozására egyre nőtt. A különböző országokban tevékenykedő szervezetek és minősítőtestületek együttműködésük eredményeként létrehozták a COSMOS-Standard non-profit társaságot. A COSMOS alapítói a BDIH, COSMEBIO, ECOCERT, ICEA és a SOIL. A COSMOS-Standard több mint 50 ország, több mint 24.000 termékét képviseli, ez a világban a minősített kozmetikai termékek nagy többségét jelenti.

Alapelveik szerint figyelmet fordítanak a megelőzésre és a biztonságra, az alapanyag-termeléstől a késztermék értékesítéséig. Ösztönzik a fenntartható fejlődést, a természetes összetevőket promotálják, a természeti erőforrások felelős használatát szorgalmazzák, tisztelik a biodiverzitást, átláthatóságot biztosítanak a vásárlók számára. A készterméket kétféle képpen minősíthetik. A COSMOS NATURAL minősítésű termék esetében nincs mennyiségi követelmény az organikus (bio) gazdaságból származó alapanyagok tekintetében, míg a COSMOS ORGANIC minősítésű termékeknél a fizikailag vagy kémiailag feldolgozott növényi alapanyagok aránya legalább 95%-ban biogazdáságokból származik. A NATURAL esetében az Összetevők felsorolásban fel kell tüntetni a biotertemsztésből származó összetevőket és, hogy a termék hány százalékban tartalmaz organikus összetevőt, valamint a NATURAL logót kell szerepeltetni a csomagoláson. Az ORGANIC minősítés esetében a termék használhatja nevében az "organikus" (bio) szót, fel kell tüntetni a bio összetevőket, a bio összetevők százalékos arányát és a természetes összetevők százalékos arányát is - ha az nem 100%. Csomagolás tekintetében csak az újrahasználható vagy újrahasznosítható csomagolás engedélyezett, a PVC-t, polisztirolt, és egyéb sztirolokat tartalmazó műanyagok, génmódosított alapanyagot tartalmazó csomagolóanyagok tiltottak. További a tájékoztatást a következő oldalon találsz: https://cosmos-standard.org/

 

AUSTRIA BIO GARANTIE

 

 

 

 

Az Austria Bio Garantie Ausztria vezető bio-ellenőrző testülete. Az ABG GmbH 1993-ban alakult, mint bio-ellenőrző szervezet. Feladata, hogy ellenőrizze és tanúsítsa a termék bio minőségét az eredetétől a végső felhasználásáig. Az évek során az EU-ban és az USÁ-ban is elismert minősítővé vált, jelenleg mintegy 10 700 gazdasággal és 1 300 feldolgozóval áll szerződéses viszonyban valamint együttműködik nemzetközi ellenőrző- és minősítő szervezetekkel. Ezzel Ausztria vezető minősítő társaságává vált.

Működési modelljük öt pilléren nyugszik:

  • Függetlenség: az ABG működését semmilyen külső hatás nem befolyásolja. Semlegességüknek köszönhetően minden ügyfelüknek egyforma szolgáltatást nyújtanak. Gazdaságilag és politikailag is független szervezet.
  • Biztonság: a biotermékeket folyamatosan ellenőrzik, hogy a bio valóban bio legyen. Ellenőrzésüknek köszönhetően különbséget lehet tenni az ellenőrzött biotermékek és a "pszeudó-bio", a hagyományos termékek között mindezt átlátható, követhető módon.
  • Fenntarthatóság: az ABG tevékenységén keresztül jelentősen hozzájárul a fenntartható gazdálkodáshoz, megóvja a termőföldeket és az állattartás hagyományos formáját.
  • Versenyképesség: az ABG támogatja és elősegíti a termelés oly módjait, melyek lehetővé teszik az osztrák biogazdaságok és feldolgozók sikerességét mind a hazai és a nemzetközi piacokon is.
  • Minőség: minden szempontból a minőségre irányul az ABG legnagyobb figyelme. A magas minőségi követelmények elengedhetetlenné teszik a munkatársak folyamatos képzését, a szolgáltatások folyamatos ellenőrzését csak úgy mint ügyfeleik támogatását.

2010 óta Ausztriában jogi keretek között szabályozzák a biogazdálkodásból származtatott kozmetikai termékek gyártását és címkézését. Az Austria Bio Garantie részt vett a törvény biokozmetikumokkal foglalkozó részének kidolgozásában, nagy mértékben a saját tapasztalataira támaszkodva. A "biokozmetikumok" élelmiszer kódexbe történt foglalása úttörő szerepet játszik az EU-ban, először biztosít jogi kereteket a biokozmetikumok gyártásának és címkézésének. Más országokban kizárólag magánjogi normákat alkalmaznak, melyeknek meg kell felelnie az adott terméknek. A vásárló ezzel csak egy azonosító információt kap a csomagolásról, hogy melyik normának felel meg az adott biokozmetikum.

Az osztrák szabályozás a legszigorúbb normákat írja elő a biokozmetikumokra és akkreditált ellenőrző testületek tesztelik a termékeket. Azokon a termékeken melyek megfeleltek ezen normáknak, szerepelhet a tanúsító jelölés, illetve fel kell tüntetni az összetevő listában (INCI) a bio összetevőket. További információt a következő elérhetőségen találsz: http://www.abg.at/