Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ. Rendben
Termékek Menü

Babér

A babér (Laurus Nobilis) Kis-Ázsiból származik, de a Mediterrán vidéken is elterjedt. Az örökzöld cserje kettétört levelének jellemző illata van. A görög mitológia is megemlékezik a babérról: Daphné - a babér görögül - egy nimfa, aki Apollón szerelme elől menekül, majd kérésére atyja babérfává változtatja, így meg tudja őrizni ártatlanságát Apollónnal szemben. A növénynek sok gyógyító képességet tulajdonítanak az ókortól kezdve. Fűszernövényként történő felhasználása mellett a kozmetikumokban főleg az aleppói szappan készítése során használják. A babér illóolaja fertőtlenítő, illetve tapasztalatok szerint gyulladáscsökkentő hatású, és a korpásodás ellen is hatékony.

 

A következő termékeink tartalmaznak babérolajat:

 

Rendezés: