Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ. Rendben
Termékek Menü

indigó

Az indigó (Indigofera tinctoria) Indiából származik, már az ókorban is használták erőteljes színező hatása miatt. A pillangósvirágúak családjába tartozik nagyjából 700 fajukat ismerjük. A Khadi hajfestékekben felhasznált indigó, egy cserje, mely rendkívül nagy mennyiségben tartalmaz festékanyagokat.

Az indigó alapvetően kék színezőanyag. Hajfestés esetén elsősorban az intenzív, igazán mély kékes-fekete szín elérésében játszik kiemelkedő szerepet. A növényi hajfestékek természetéből adódóan azonban különböző árnyalatok kialakításában is sokféleképpen használható. Az indigó hennával keverve különböző árnyalatú barna hajszíneket eredményezhet, illetve ősz haj és kétlépéses festés esetén a fekete is elérhető vele.

Szőke, szőkített, nagyon világos és ősz haj esetén az indigóval történő közvetlen festés kerülendő, mert elégtelen fedést, illetve zöldes, vagy kékes árnyalatokat eredményezhet. Ilyenkor a kétlépéses színezést célszerű alkalmazni, melynél az előfestéshez a Khadi valamelyik vörös árnyalatának használata ajánlott.

 

A következő termékeink tartalmaznak körömvirágot:

 

Rendezés: