Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ. Rendben
Termékek Menü
0

jojoba

A jojoba (simmondsia chinensis) egy, az Észak-Amerika déli részén őshonos növény. A szárazság tűrő, örökzöld, 1--2 m magasra növő cserjét a magjából kivont olajáért termesztik. A jojobaolajat az iparban, azon belül is főleg a kozmetikai iparban használják. Az amerikai őslakosok sebekre, sérülésekre használták a kipréselt olajat. Az ipar az 1970-es években ismerte fel magának.

A jojobaolaj jelentősége, hogy összetétele rendkívül hasonlít az emberi bőr által termelt faggyúéra. Jojobaolajjal érintkezve a bőr pórusai nem záródnak be, így könnyen be tud szivárogni a bőr mélyebb rétegeibe. Ezekben az epidermisz alatti rétegekben történik a sejtszintézis, a sejtregeneráció ahova a jojobaolajban lévő értékes tápanyagok (és a jojobaolajat tartalmazó készítmények egyéb összetevői is) is bejutnak. Bőrgyógyító A, D és E-vitamint tartalmaz. Omega 6 és 9 zsírsav tartalma segít a sejtregenerációban és a sérült szövetek meggyógyításában, antioxidánsai védik a bőrt az idő előtti öregedéstől. Kitűnő hidratáló, gyulladáscsökkentő, tisztító hatású. Minden bőrtípus jól tolerálja a csecsemők puha bőrétől a száraz bőrön keresztül a zsíros bőrig.

A következő termékeink tartalmaznak jojobát:

 

Kategóriák
Bőrtípus
Hajtípus:
Márka
Rendezés: