Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ. Rendben
Termékek Menü

Szappanfa

A szappanfa vagy mosodiófa - reetha - (Sapindus mukorossi) egy Indiában őshonos fafajta. India minden részén a leggyakrabban előforduló fa, de főleg Dél-Indiában különösen elterjedt. Mosó és tisztító hatása miatt évszázadok óta termesztik, az indiaiak kerti növényként is ültetik. Használata mosószerként és természetes szappanként hosszú idők óta jól ismert.

Termése dió, melynek héja szaponint tartalmaz, vízbe áztatva vagy forralva diszkréten habzik. Így használják Indiában hajmosásra, fürdésre, ruhák mosására, ékszerek és konyhai eszközök tisztításra is.

Rendkívül jótékony hatású a hajra, gyengéden, de hatékonyan tisztít. Eltávolítja a szennyeződéseket és a zsiradékot a fejbőrről és hajról anélkül, hogy a természetes pH-t befolyásolná. A legjobb alternatív természetes hajmosó az allergiára hajlamos, érzékeny bőrű emberek számára, akiknek célszerű kerülniük a vegyszereket.

A következő termékeink tartalmaznak szappanfát:

 

Rendezés: